Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Fakat, yangın kapısı vandözları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, birebir fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve gerçek çalışması önemlidir.

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış bapsı namına bina defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için ciğerbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı elan buna sargılı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 makule yalnızca kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması gülmeyen nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın intikalini belli başlı bir dem aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı Yangın Merdiveni Kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı Yangın Çıkış Kapısı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın tarafı aralık yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan ziyade muhatara vermesi önlenir.

Hakikaten yangınlardan korunmak muhtevain omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Kanat sayısı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli kaliteli bir gereç ile gestaltlacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın acilen havaişeşlmasına olanak tanır, çatı emniyetliğini sağlar. Acil çıkış kapıları binaların strüktürsına ve degajeliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Binalarda mukannen standartlarda yer alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği Yangın Kapısı görülmektedir.

Report this wiki page